Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

4 Tips voor een effectieve vergadering

Effectief vergaderen willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe doe je dat? Het begint bij de deelnemers. Houd ze lekker fris en gemotiveerd. Zorg dat de meeting nooit saai wordt. Hierbij een aantal strategieën om de vergaderingen tot een levendige en productieve ervaring te maken met 4 doeltreffende tips.

1. Kies een geschikte vergader locatie

Je collega’s of medewerkers zijn druk. Zorg dat ze daarom even uit hun werkomgeving worden gehaald. Een inspirerende locatie resulteert in betere uitkomsten en dus effectief vergaderen. Zorg voor een goed bereikbare locatie, zo houden de deelnemers meer energie over voor de meeting zelf. Utrecht is door haar gunstige ligging en het grote aanbod van vergaderlocaties bij uitstek en een vergaderstad. Er zijn tal van unieke vergaderlocaties.

2. Start op tijd

Na een hele dag werken is niemand scherp. Waarom niet starten als de geest nog fris is? Start de vergadering bijvoorbeeld met een goed ontbijt en zorg ervoor dat de meeting op tijd is afgelopen. Niemand zal het erg vinden om voor de spits weer thuis te zijn.

3. Energizers

HAKA!!! In een mum van tijd vult de ruimte zich met lachsalvo’s en nieuwe energie. Na een paar uur actief vergaderen komt er een moment waarop de deelnemers hun aandacht verliezen. Met een te gekke powerworkshop krijgt de hele groep een flinke boost. De krachtige en traditionele Haka wordt ingezet om de teamspirit te versterken en deelnemers uit hun comfortzone te halen. Een onvergetelijke ervaring die de vergadering een dynamische wending geeft!

4. Effectieve Vergadertechnieken

Haal het beste uit de meeting en stimuleer het creatieve denken. Verdiep je eens in de zes denkhoeden van Bono of overweeg een sessie mindmapping. Mindmapping is een magische tool waardoor je plots de knelpunten van een vraagstuk ziet.

Kortom: maak vergaderen leuk, uniek en interactief. Geef een nieuwe dimensie aan je bijeenkomst en sluit de dag af met een welverdiende borrel of smaakvolle proeverij. Proost op een succesvolle en inspirerende dag!’

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief