Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Trajectum Lumen wandeling: Ilse deelt haar favorieten

Trajectum Lumen wandeling

Al bijna een jaar woon ik in Utrecht en verwonder ik me aan de lichtkunstwerken van Trajectum Lumen. Het bestaat al een aantal jaar, sinds 2010, maar voor mij als kersverse Utrechter een leuk extraatje in de stad. Een ontdekkingstocht! Kende je het – net als ik – nog niet of ben je binnenkort na zonsondergang in de stad? Ik heb mijn favoriete lichtinstallaties op een rij gezet!

Sint Willibrordkerk

De Minrebroerderstaat is sowieso een schattig straatje met bijzondere gebouwen. Midden in de straat, tussen de huizen en winkels, bevindt zich de Sint Willibrordkerk. Hier zijn twee lichtkunstwerken te zien. De Halo, een geel met wit-neon lichtcirkel op de nok van de kapel en een projectie van details en beelden uit de kerk die worden geprojecteerd in de portiek van de kapel. Zo zie je de binnenkant van de kerk zelfs als de deur gesloten is.

   
Foto”s: © Merijn van der Vliet / Utrecht Marketing

Tunnel Ganzenmarkt

Zonder licht is dit echt een spooky tunneltje, waar je ‘s avonds liever niet doorheen loopt. Lichtkunst is dus niet alleen maar leuk, maar ook nuttig. Deze led-installatie beweegt, verandert van kleur en maakt van de muren een levendig tafereel. Zo kom je vrolijk op de aangrenzende werf aan. Check trouwens eens de hashtag Ganzenmarkttunnel op Instagram. Mooie plaatjes!

Foto: © Sander Geleedst / Utrecht Marketing

Pausdam

Zoals ik al zei woon ik pas een jaar in Utrecht, waardoor de lichten van Trajectum Lumen voor mij volkomen normaal zijn. Eerlijk gezegd zie ik bij sommige werken niet direct de kunst, maar beschouw ik het gewoon als fijn licht dat zorgt voor een veilig gevoel. Zo ook op de Pausdam. Van een collega hoorde ik dat het hier voor Trajectum Lumen een beetje shady kon zijn, maar door de verlichtte gebouwen fiets ik hier in het donker met een veilig, vrolijk gevoel rond.

   
Foto”s: © Merijn van der Vliet / Utrecht Marketing

Nissen Drift

Kijk jij wel eens over de reling van de grachten als het donker is? Ik wel. Nou ja, vooral op de Drift. Want daar worden de nissen aan de gracht door verschillende projecties uitgelicht. Eerst wist ik niet eens het bestaan van die nissen af, maar door het licht zijn ze nu goed zichtbaar. Het leuke is dat ik nu overdag ook bewust ben van dit stukje geschiedenis.

Trajectum Lumen wandeling route

Ik kom de lichtkunstwerken dus dagelijks tegen. Ben je maar eenmalig in de stad of wil je het van A tot Z ontdekken? Er is een speciale routekaart voor een wandeling langs de lichtjes, die je kunt downloaden via VVV Utrecht. Misschien ga ik dat ook nog wel doen. Niets leukers dan toerist in eigen stad spelen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief