Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Tip voor een onvergetelijk bedrijfsuitje in Utrecht: DOMunder

Duik in de geschiedenis van Utrecht.
Ooit vond ik geschiedenis het saaiste en meest stoffige vak op school. De leraren deden ook niet echt hun best om dat beeld ook maar iets te veranderen. Beiden gekleed in blouses uit het jaar oermens, Einstein-haar en gele vingers van het sjekkies draaien. Dat ik zelf geen enkel verband kon leggen tussen de historische gebeurtenissen hielp ook niet echt mee natuurlijk.

Spannende verhalen
Nu bijna 20 jaar later krijg ik een herkansing. Ik mag mij voor 75 minuten onderdompelen in 2000 jaar geschiedenis van Utrecht. Bewapend met mijn slimme zaklamp daal ik af naar een 4 meter diepe donkere ondergrond. Terwijl ik naarstig met mijn zaklamp rondschijn door de Middeleeuwse kelders van het Domplein, zie ik brokstukken en muurresten. Later besef ik mij dat dit archeologische schatten zijn 😉 Ik voel de kou van de diepte en hoor een vriendelijke stem in mijn oren spannende verhalen vertellen over het Romeinse fort Trajectum en de roemrijke Middeleeuwen.

Ik ben om!
Bij de verwoestende storm die langs dendert, houd ik even mijn hart vast om vervolgens als een blij ei door de ruimte te stuiteren. Ja, ik ben om! Geschiedenis is alles behalve saai. Hadden mijn geschiedenisleraren maar slimme zaklampen gehad en wat beleving toegevoegd. Dan weet ik zeker dat ik dit mooie vak nooit had laten vallen!

Ook eens proberen? http://www.domunder.nl/

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief