Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Lombok tips!

Natuurlijk, over de grachten struinen is fantastisch. Ik ben verliefd op Utrecht, nog iedere dag. Grachtenhuisjes, werfkelders, aparte winkels: alles even prachtig. Maar ik loop graag ook het centrum voor nieuwe energie en verborgen pracht. Lombok bijvoorbeeld.

Lombok is een buurt om van te houden. Gebouwd als arbeidswijk, uitgegroeid tot kleurrijke multiculti buurt met de lekkerste winkels, verrassende zijstraatjes die je echt moet kennen en groene oases die je niet verwacht. Het mooie is: je hoeft niet ver weg om hier van te genieten. Stap aan de Jaarbeurszijde Utrecht Centraal uit, steek het Westplein over (opbrekingen, avontuur!) en tadaa: je staat in een van de leukste buurten van Utrecht. Vier tips en je snapt deze wijk.

Lopen
Je kent me inmiddels: de stad leer ik  het liefst kennen door te wandelen. Stilstaan op iedere straathoek voor een foto’s, geuren opsnuiven en vooral mensen kijken! Lombok is een heerlijke plek om doorheen te struinen. Kronkelend door de zijstraten, geveltjes staren en verbazing over de absurde verkeerssituaties op de Kanaalstraat. Lombok is nooit saai en geeft een instant vakantiegevoel.

Kopen
In wijken als Lombok is het heerlijk koopjes jagen. Voor zeven euro heb je een tas groente & fruit voor een week, Turkse bakkerijen overal en leuke, kleine winkels met fijne snuisterijen. Voor de lekkerste delicatessen ga ik naar kruidenier Persepolis. Alles hebben ze: verse noten die je zelf kunt “tappen”, Perzische dadels, bier uit de Balkan, Libanees brood… en alles met een lach. Hebbedingetjes koop ik bij Best Buy Bazaar. Marokkaanse schaaltjes, tafelzeil en prachtige mozaiek: snuisteren geblazen! Na afloop eet ik roti bij Aarti. Lekkerste van de straat!

Eten
Eten bij Aarti dus, maar in Lombok is er nog veel meer keus. Hier stop je nooit met snaaien en smullen. Echt kiezen is moeilijk, maar vooruit dan, drie favorieten. Ontbijten met warme Turkse thee en een simit bij Yunak voor nog geen drie euro. De Afghaanse bakker om de Damstraat is ook een echte aanrader: heerlijke broden en je gaat er nooit weg zonder een praatje en de lekkere zoetigheden uit de vitrine zijn niet te weerstaan. Avondeten doe ik graag in Café Lombok op de hoek van de J.P. Coenstraat en Vleutenseweg: goed en uniek eetcafé-eten. Het menu wisselt vaak, dus je hebt altijd reden om te komen. Ohja en eens in de zoveel tijd is het discobingo op zaterdag. Lachen!

Zonnen
Op vakantie in eigen stad, dat wil je. Een kleine stap buiten Lombok kan het. Bij Strand Oog in Al relax je aan het water. Tot in de late uurtjes zon, muziek en eten. Ohja en op zaterdag en zondag is er op het dakterras yoga. Zen in de buitenlucht!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief