Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Fietsen langs de mooiste parken van Utrecht

Ach, ga toch fietsen! 

Utrecht is fantastisch! Met een zonnetje op je bol is de stad nog net een tikkeltje mooier. Tijd om er op uit te gaan! De binnenstad is prachtig met haar Graggie en de Dom, maar wist je dat er nog veel meer moois te zien is? En dat de domstad perfect te ontdekken is met de fiets? Op een stalen ros ben je veel mobieler en je voelt je een echte insider. Fietsen is hot! De Tour de France startte in 2015 niet voor niets in Utrecht…

De ideale stops tijdens een fietstocht

Wat tijdens een Utrechtse fietstocht niet mag ontbreken is een bezoek aan de verschillende parken die de stad rijk is. Het zijn direct geweldige plekken om even uit te rusten en te genieten. Laat ik nou precies weten waar je moet zijn! Hierbij een top 7 van de mooiste parken van Utrecht inclusief een mooie fietsroute.

1. Van fietstrappers naar balletje trappen in het Griftpark

Een modern park met vele mogelijkheden zoals een 220 meter lange plantenmuur, uitzichtsheuvel,  skatebaan en een basketbalveld.

2. Parkeer je fiets en slenter door het Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is een romantisch stadspark met veel oude bomen waar je prachtig kunt wandelen over de slingerende paden.

3. Over het fietspad naar het Oosterspoorbaanpark

Vroeger liep hier een spoorbaan maar inmiddels is deze groene strook een fijn stadspark waar actieve buurtbewoners allerlei (groene) initiatieven ontplooien.

4. Tijd voor lunch in Park Lepelenburg

Park Lepelenburg is een levendig park aan de rand van de oude binnenstad in Utrecht. Een ideale bestemming voor een picknick.

5. Ontdek historische plekjes langs het Zocherpark

Het Zocherpark is een langgerekt plantsoen gelegen langs een deel van de Singel. Over een lengte van 5 kilometer kun je heerlijk wandelen en kom je langs talloze historische plekjes.

6. Parkeer je fiets bij Paardenveldpark

Een gloednieuw park vlakbij het Centraal Station.  Een aantal bomen die elders in Utrecht moesten worden weggehaald hebben hier een nieuw leven gekregen. De fontein en het pop-uprestaurant maken de unieke parkbeleving compleet.

7. Laatste stop – Julianapark

De echte diehards kunnen door naar het prachtige Julianapark. En ja, dit is écht de moeite waard! Ontdek het zelf maar…

Pssst… Wil je graag meer informatie over de parken, de stad? Boek dan één van onze fietstochten. De Puur* gidsen staan te popelen om jullie van alles te vertellen. Ik help je graag verder.

Geschreven door:

Nikki Langerak
Eventplanner Puur* Utrecht

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief