Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Zo val je niet in slaap tijdens je vergadering

Laten we eerlijk zijn: vergaderen is overleven. Maar hoe dan? Deze tips zorgen er gegarandeerd voor dat je tafelgenoten niet in slaap vallen èn iedereen zich voortaan verheugt op de meetings die jij organiseert. Gratis bijkomstigheid: je vergaderingen zijn ook nog eens extra effectief!

Boek een inspirerende vergaderlocatie met mooi uitzicht

Staren is beter dan snurken. Doe jezelf en je collega’s dus een plezier en boek een vergaderlocatie waar je meer ziet dan bedrijventerrein en busbaan als je naar buiten kijkt. Strand, midden in de stad of juist in het bos; het oog wil ook wat. Extra tip: niet allemaal tegelijk afdwalen en naar buiten turen, dat gaat opvallen.

Doe een alternatief voorstelrondje

“Ik ben Lidwien van HR, ik werk hier tien jaar en mijn hobby is naar de geitenboerderij met mijn kinderen.” Ja, dat weten we al van je facebook profiel. Gegarandeerd dus dat de rest van de mensen aan tafel al in slaap is gekukeld. En dan moet je nog aan de meeting beginnen! Dat voorkom je door het voorstelrondje extra aandacht te geven en spannender te maken. Ja, kost tijd, maar daar krijg je creativiteit en inzicht voor terug! Laat mensen bijvoorbeeld een persoonlijk voorwerp met bijzonder verhaal meenemen, laat iedereen zijn signature dancemove doen of vraag iedereen aan tafel welk lied hij/zij mee zou nemen naar een onbewoond eiland. Zegt zoveel meer over iemands persoonlijkheid dan naam en functie!

Maak een mindmap aan het begin van je meeting

Leg een groot vel papier klaar en bezaai de tafel met stiften, potloden en markers. Zorgt gegarandeerd voor een verrassingseffect bij je team. Is al een plus, want verrassing betekent vrolijkheid en een open blik. En dan ben je nog niet eens begonnen! Dan zet je de wekker op een half uur en mogen je deelnemers creatief los met een mindmap over de vergaderfocus van die dag. Zo draagt iedereen met plezier bij, wat weer zorgt voor beter opletten.

Vergader Energizer: Wedstrijd propjes schieten

Zodra iedereen er als een zak aardappelen bij zit en de mondhoeken naar beneden hangen, zet je de laatste troef in: de propjes schiet wedstrijd! Katapultje maken, de agenda van de dag aan flarden scheuren en schieten maar! Fijn om eindelijk datgene te mogen waar je op de middelbare school de klas voor werd uitgestuurd. Wist je trouwens dat er propjesschietpennen bestaan? Zo win je deze battle makkelijk!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief