Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Waarom is Utrecht fantastisch om als jongen te gaan studeren?

bron: J. M van Gestel op The Post Online

1 Utrecht heeft een vrouwenoverschot

Echt waar, officiële cijfers. Rijen en rijen jonge, mooie, gewillige vrouwen wachten eenzaam in Utrecht smachtend op een man. Dat ben jij want die paar mannen die nu in Utrecht wonen hebben toch geen sex-appeal. Wie als man in Utrecht heeft gestudeerd en nooit heeft gescoord heeft niet geleefd. Of was lid van SSR.

2 Utrecht heeft minder paaltjes en obstakels op de weg

Ideaal. Hoe bezopen je ook bent, de weg in de binnenstad is binnenkort vrij van onhandige anti-studentenobstakels. En dat dankzij wandelende ambtenaren!

3 Er is een apart vrouwencorps

Alle mooie blonde meisjes die geneeskunde studeren, op hockey zitten én rijke ouders hebben leven bij elkaar in een apart vrouwenclubje. Wel zo makkelijk. Geen gezeur meer met gegevens uitwisselen en elkaar leren kennen via Google. Je weet waar ze lid is en waar het voor staat dus je zit altijd geramd. Bovendien wonen ze in huizen met minimaal vijftien exact dezelfde meisjes, altijd leuk als je dronken bent. Of alle vijftien huisgenoten. Of beiden. Trouwens wel handig om zelf lid te worden van de mannenafdeling

4 Ze studeren er toch alleen maar psychologie

Er is een reden voor het vrouwenoverschot in Utrecht: de universiteit aldaar grossiert in softe wetenschappen waar niemand wat aan heeft maar waar de tentamens uit multiple choice vragen bestaan. Psychologie loopt elk jaar over van de aanmeldingen. En dat merk je: lieve blonde meisjes met hipsterbrillen galore in Utrecht! Gewoon drie keer vragen of ze erg heeft moeten huilen toen haar ouders gingen scheiden, nog wat witte wijn er in gieten en ze kan mee naar huis.

5 Aleid Wolfsen is binnenkort burgemeester af

Kostte censuur, vernietiging van de binnenstad, het einde van de PvdA, semi-corruptie en een landhuis voor overlastgevende Roma maar dan is ie ook echt weg, Aleid Wolfsen. Geen idee wie de nieuwe burgemeester wordt maar Henk Westbroek is het niet. Jammer dan.

6 In Utrecht heb je grachten, het is net Amsterdam

Waarom naar wereldstad Amsterdam (toch een hele enge grote stad) als je in Utrecht ook grachten en junks hebt? Eigenlijk is Utrecht een soort Amsterdam in het klein maar dan zonder metro. En met meer vrouwen.

7 In 2044 wordt het Utrechtse stationsgebied fantastisch. Of misschien ‘iets’ later, uiterlijk in 2089.

Het is nu even een beetje een puinhoop in Utrecht maar in 2012 2018 2022 2044 2089 komt dat allemaal goed. Een fantastisch nieuw stationsgebied zal dan de hel die Hoog Catharijne heet vervangen en alles wat nu nog lelijk is in Utrecht (Neudeflat, stationsgebied, Vreeburg) weer helemaal mooi maken. Echt waar! Hou vol!

8 Er gaan nachttreinen vanaf Utrecht Centraal

Niets zo kut als om half twaalf de laatste trein moeten halen. Vanaf Utrecht gaan tenminste gewoon nachttreinen. Tenminste één per uur. Dat betekent dat je bezopen en wel via Schiphol – Delft – Den Haag naar Amsterdam kunt met de NS om 03:00 uur s’ochtends. Overdag kan dat meestal niet wegens blaadjes op de rails.

9 Het is toch nog randstad

Utrecht is officieel randstad. En toch zo gezellig kneuterig provinciaal! Wat wil de beginnende spoorknor nog meer? Ecte grote stad, toch net als vroeger thuis heel veilig en overzichtelijk. Gezellig samen met anderhalf miljoen andere beginnende spoorknorren in de bus naar de Uithof geeft je een gevoel van samen uit, samen thuis, samen dronken. Lekker knus met de bus. Dus.

10 Elke kroeg is eigenlijk een pick up-spot

Wat punt 1 betreft: het maakt verder niet uit welke kroeg je binnengaat. De overschotvrouwen in Utrecht zijn zo wanhopig dat ze in elke horecagelegenheid zijn te scoren. De horeca is alleen wel onderverdeeld in leeftijden: de Neude voor scholieren en hbo’ers, Janskerkhof voor studenten en de Hofman en culturele zondagen voor sneue singles boven de dertig. Tip: Tivoli. Emo-meisjes in het donker! Eitje.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief