Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Museum Speelklok tot Pierement. Verslag stagiaire Larissa Loman.

Larissa Loman loopt stage bij Puur Events.
Wij zijn blij met haar.

Onderdeel van stage bij Puur* is gave musea bezoeken om zo extra verliefd te worden op Utrecht.
Hier de blog. Lees en geniet mee in Utrecht!

Utrecht, winter 2015

Prachtig…

Vandaag was ik bij Puur* Utrecht in plaats van Puur* Amsterdam… gewoon een beetje sfeer proeven. En ja, natuurlijk ook omdat morgen mijn studenten-OV verloopt, haha.

Ik was maar een keer eerder in Utrecht geweest, en verdwaalde dan ook in de stad en in mijn tijd… Het was binnen de kortste keren 10 minuten later, en ik wist bij god niet waar ik was, en hoe ik op plaats van bestemming aan moest komen.
Gevonden!
Ik ging aan een bureautje zitten en begon mijn verslag over ‘Bloggen als een pro’ te tikken. (Zal ik binnenkort ook wel online zetten) en even later liepen we een kort rondje door de stad, met wat verhalende historie.

’t is dat ik nog nooit een Harry Potter film heb gekeken, maar de sfeer die ik me bij die films bedenk krijg ik bij Utrecht. Een tikkeltje middeleeuws, maar ook gek magisch.
In de zomer is dit vast geweldig, groepjes bier drinkende studenten, pootje badend in de grachten of de Anime-lovers die verdwalen in hun nieuwste manga-strip onder een boogje.

Ik liep museum de Speelklok binnen… gigantisch! Een museum vol zelfspelende muziekinstrumenten gevestigd in een prachtige kerk.
De tentoonstelling begon met een film in een donkere doorloop, en door het glas van de deur zag je de eerste tentoonstelling al.

Kijk: er waren 2 opties, of het werd verschrikkelijk of het werd te gaaf… en het werd te gaaf!

Bij binnenkomst in de hal stonden er allerlei verschillende soorten zelfspelende instrumenten, om je kennis te laten maken met wat het museum aanbiedt. Al snel kwam ik er achter dat er naast, en vaak in, de kasten van instrumenten (ze waren ME-GA) spiegels zijn. Dat is cool dacht ik… en zo besloot ik overal een fotootje in de spiegel te maken… Net als Vivian Maier altijd al deed.

Echt een prachtig museum en serieus voor jong en oud een genot! Ze weten het zo te brengen dat deze oude instrumenten voor iedereen interessant zijn. Naast ieder instrument zat een gleuf in de muur waar je het kaartje in kon stoppen dat je aan de balie kreeg. Dan deed je de hoorn die daarnaast hing tegen je oor en hoorde je het geluid en de geschiedenis, dit werd erg leuk gebracht!

Overal werden modern geïllustreerde filmpjes afgespeeld waar informatie in verteld werd en als er kinderen zouden zijn (Ik was het enige kind en haalde de gemiddelde leeftijd ook zwaar naar beneden) hebben zij genoeg speelruimte en kruipruimte in het museum. Zie jij ook de aapjes in bovenstaande foto’s? Ook voor kinderen!

Zeker een aanrader, en als je snel bent… dan kan je de collectie van Hans Klok nog spotten… niets bijzonders hoor. Wel geinig!

Erg blij ben ik dat ik een bezoekje bracht aan dit museum, want wat was het gaaf… te vergelijken met het Joods Historisch, ook leuk voor alle leeftijden.

Ik liep het museum uit en schoot nog even een fotootje met Hans. Toen liep ik terug naar het kantoor waar ik nog even verder tikte… en later heerlijk de trein miste, maar ach… Dat betekent Tijd voor een extra koffie! I LOVE IT! 

afz Larissa inspiratie stagiaire Puur*

Boek hier de beste en gaafste museumrondleidingen van Utrecht

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief