Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Kan het bijna niet geloven; Tour de France in mijn Utrecht

 

 

door Puurder Rutger Ochsendorf

Utrecht in de spotlights

Een droom wordt werkelijkheid! Mijn stad Utrecht heeft in de zomer van 2015 de wereld aan haar voeten liggen, want op 4 juli is het gastheer van de eerste etappe van Tour de France 2015. Utrecht werd onlangs uitgeroepen door de Amerikaanse nieuwsorganisatie CNN tot beste fietsstad van de wereld. Hoe grappig en toevallig is dat?

Ik vind het geweldig om straks Vincenzo Nibali, Alberto Contador en onze eigen Bauke Mollema over de Utrechtse klinkers te zien razen. De Tour wordt geopend met een tijdrit van 13,7 kilometer die start en finisht bij de Jaarbeurs in Utrecht. Het leuke van deze tijdrit vind ik dat hij ondermeer langs het voetbalstadion De Galgenwaard, het landgoed Park Boeyendael en het Utrechtse spoorwegmuseum gaat. Dat zijn een paar pareltjes uit onze prachtige stad en ik weet waar je moet staan om het wielercircus goed te kunnen aanschouwen!

Supertips
Een van de goede plekken om het wielerspektakel perfect voorbij te zien razen is bij de hoek van de Albatrosbrug en de Venuslaan. De wielrenners komen daar in volle vaart aangefietst en moeten dan een haarscherpe bocht nemen. Vanaf deze kruising is het slechts 100 meter lopen naar de Tolsteegsingel en daar komen de renners later in het parcours ook weer voorbij sjezen. Een andere mooie plek om de etappe te kunnen volgen is…

… op een van de dertig pleinen of parken die zijn omgetoverd tot Tourpleinen. Hier kan je via grote beeldschermen de koers optimaal volgen. Ik hoop stiekem op een Nederlandse winnaar in de eerste etappe en mijn hoop is gevestigd op tijdritspecialist Tom Dumoulin. Als Tom wint kan hij op 5 juli in de gele trui beginnen aan het vervolg van de Tour. Een Nederlander in het geel in Nederland. Dat zou toch fantastisch zijn?  Als toetje heb ik nog een gouden tip voor een Utrechtse beleving: broodje Ben of broodje Mario. Niet verder vertellen! 

Als je nu toch al in Utrecht bent en je zoekt een plek om onderweg een heerlijk broodje te happen, loop dan langs de Oude gracht en ga bij deze twee gasten een versnapering halen. Beide zijn een begrip in de Utrechtse binnenstad en weten écht hoe je broodjes moet beleggen.

Zo, ik denk dat je er nu helemaal klaar voor bent, dus laten we doorspoelen naar 4 juli. Kom maar op met die Tour de France!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief