Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Trajectum Lumen Utrecht,

dwalen in Utrecht langs een sprookjesachtige lichtroute

Utrecht is een magische stad. In de nacht en in de schemer wordt het allemaal nóg magischer want dan start een lichtroute vol lichtkunstwerken met de naam Trajectum Lumen. Wat maakt dit project zo mooi en waarom moet je bij je volgende Utrecht bezoek deze kunstwerken echt bewonderen? Ik zet het voor jou allemaal op een rijd zodat je volgende bezoek aan Utrecht nóg mooier en magischer wordt.

Wat kun je verwachten in Utrecht? Om de Domstad wat leven in te blazen tijdens de nacht worden elke dag de kunstwerken van Trajectum Lumen Utrecht aangezet. Tussen zonsondergang en middernacht lichten wel 27 kunstwerken de stad een op en val je van de ene verbazing in de andere. Overal door Utrecht kun je genieten van de mooiste kunstwerken die misschien niet eens zo snel opvallen als je er niet naar zoekt. Trajectum Lumen in Utrecht is een geweldige verzameling van lichtkunst die je absoluut niet mag missen en laat je Utrecht opnieuw van een andere kant ontdekken.

Wat is Trajectum Lumen

Een prachtig kunstproject door heel Utrecht. Het hele jaar rond en elk seizoen een plaatje. Trajectum Lumen is een verzameling van lichtkunstwerken die wordt gedemonstreerd in Utrecht. Het is een project dat blijft groeien in de stad. De kunstwerken zijn door de hele stad te vinden en zijn er op verschillende momenten geplaatst. De eerste kunstwerken zijn in 2010 neergezet en zo wordt de verzameling ieder jaar verder uitgebreid. En nog mooier, de lichten zijn 365 dagen per jaar te zien vanaf het moment dat de straatlantaarns aan gaan. Dat is dus elk seizoen wat vroeger of later. Op dat moment wordt de stad omgetoverd in een lichtjes paradijs. De 27 kunstwerken zijn door heel Utrecht te vinden en kunnen te voet, te fiets en soms zelfs vanaf het water bezichtigd worden. Er worden tours verkocht, waarbij een gids jou rondleidt door de stad en vertelt over alle kunstwerken en jou de beste route laat zien. Je kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan om alle kunstwerken te ontdekken. Ook is er een speciale Trajectum Lumen app.

Route van Trajectum Lumen

Trajectum Lumen strekt zich uit over heel Utrecht, van Lunetten-Zuid tot de Voorveldsepolder en van Transwijk tot Hogeweide. Het grootste deel vind je gewoon in het stadcentrum. Lekker op loopafstand en we maken het je gemakkelijk om dat in kaart te zetten. Toch is het nog een wandeling van 7.5 kilometer om alle kunstwerken in en rond het Centrum van Utrecht te zien. Maar deze route is natuurlijk extra leuk als je onderweg nog even een hapje of drankje neemt. Lopen en genieten dus.

Met deze route begin je bij de Tolsteegbrug en eindig je op de Kruisdwarsstraat. Je kan het ook anders aanpakken en starten in de buurt van Utrecht Centraal. Extra fijn als je met het openbaar vervoer naar Utrecht komt. Trajectum Lumen kent geen vaste route en kan op verschillende manieren gelopen of gefietst worden. Ook kan je er voor kiezen om elke dag een rondje Utrecht stad te doen. Lopend of op de fiets. Iedere dag langs een ander kunstwerk en zo meer van de stad Utrecht en de bewoners zien. Hoe leuk is dat? Trajectum Lumen is elk seizoen weer een ontdekking omdat de stad ook verandert. Bekijk hierboven de route die wij bij Puur* Events hebben opgesteld voor jou! Liever wat minder lopen en toch de kunstwerken van Trajectum Lumen zien? Hier is er een route van slechts 3 kilometer die je langs de highlights van het Utrecht centrum brengt. Ga op ontdekkingstocht door Utrecht en bewonder alle Lumen Kunstwerken! Puur genieten dus.

Trajectum Lumen wandeling

Als het nacht is dan ziet Utrecht er anders uit. Sprookjesachtig mooi met haar middeleeuwse gebouwen en rijke historie. Trajectum Lumen is bijzonder. De wandeling in het donker is een unieke ervaring waarbij je Utrecht beter leert kennen. De ideale manier om wegwijs te worden als je nieuw bent in Utrecht of als je jouw stad op een hele nadere manier wilt leren kennen. Lopen is natuurlijk altijd goed en leuk. Daarnaast is Utrecht een echt fijne stad om wandelend te bekijken. Een wandeling langs Trajectum Lumen is een heerlijk uitje op de late avond en een perfecte manier om een wandelpartner beter te leren kennen. Trajectum Lumen in Utrecht is het hele jaar door te bewonderen en gaat daarom in de winter al vroeg van start. De wandeling is helaas wel alleen leuk te bezichtigen in het donker. Liever een stadwandeling overdag? Dat kan ook natuurlijk. Wij hebben enthousiaste gidsen die je graag een hele andere kant van Utrecht laten zien en mooie verhalen vertellen achter de werfkelders en hofjes. Bekijk deze geweldige oude binnenstad wandeling, zo leer jij de binnenstad door en door kennen. Wandelen is de beste manier om jouw stad te verkennen, dus ga er op uit en bezoek alle prachtige lichtkunstwerken of flaneer overdag met een super gids van Puur*. Wat is het mooiste licht kunstwerk? Ik denk zelf de 5 bruggen ervaar je het mooiste ter water. Vaar onder deze kunstwerken door en kijk je ogen uit.

Een lekkere pauze in de buurt van Trajectum Lumen

Zo’n wandeling langs de kunstwerken van Trajectum Lumen is natuurlijk extra leuk als je eindigt of lekker een pauze neemt in een café of restaurant. Of het nou voor een drankje of een 3 gangen diner is, Utrecht heeft de beste terrassen en top restaurants om jouw wandeling af te maken. Loop je van het centrum naar het kunstwerk ‘Change your mind, feel time, imitate touch,’dan kun je geweldig genieten van heerlijke stops onderweg. Bijvoorbeeld bij Popocatepetl voor tapas en een lekker drankje. Zit je liever op het terras en loop je tussen de kunstwerken” Doubt en End of signature” in de buurt van de Vredenburgkade. Dan kun je een heerlijke tussenstop maken bij het Frans restaurant Danel. Bij Danel kun je niet alleen lekker eten maar ook heerlijk borrelen. Als je er een culinaire wandeling van wilt maken is San Siro ook een echte aanrader. Deze Italiaanse hoogstandjes geven je alle energie die je nodig hebt om Trajectum Lumen helemaal af te lopen. Misschien ga je de hele route dan wel redden.

Als deze restaurants en cafés het toch niet helemaal voor je doen, kun je ook altijd nog een stukje het centrum in lopen. Utrecht zit vol met leuke terrassen. Bekijk ons blog over uit eten in Utrecht voor meer inspiratie en voorpret.

Liever een boot huren in Utrecht en vanaf het water in de nacht Trajectum Lumen bekijken? Wij hebben een mooie selectie aan boten die je kunt huren in Utrecht. Een borrelboot in Utrecht is mijn favoriet. Laat je ook extra soepel lopen daarna.

Anna-Maria is jouw Utrecht Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan derest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Utrecht en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief