Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Parkeren Utrecht; alle mogelijkheden op een rijtje

Parkeren in Utrecht kan een hele uitdaging zijn. Parkeergarages zijn vaak duur of te ver van de gewenste bestemming. Waar vind je de meest gunstig gelegen parkeergarages die ook betaalbaar zijn? Wij hebben alle mogelijkheden en de beste tips voor jou op een rijtje gezet. Van P+R, parkeren op straat tot gratis parkeren. Je leest het allemaal in deze blog.

Parkeren in Utrecht centrum

Geparkeerde auto's centrum Utrecht

Net als in vele andere grote steden is parkeren in Utrecht centrum lastig. Vanwege het beperkte aantal plekken en de hoge vraag is parkeren in het centrum van Utrecht zo duur. Daarom betaal je om op straat te parkeren in het centrum al €5,88 per uur. Deze betaaltijden gelden tussen 07:00 en 01:00. Het dagtarief in het centrum bedraagt €41,23 en voor een avondje parkeren in de stad ben je €20,62 kwijt. Het voordeel is wel dat alle gelegenheden in de stad dichtbij zijn. Of je nou wilt winkelen, een terrasje wilt pakken of uitgaat, alles is te voet bereikbaar. Denk er wel om, na het uitgaan kan je beter in de auto blijven slapen. Dat is tenslotte goedkoper dan een hotel!

Parkeren Utrecht centraal en science park

Geparkeerde auto's in Utrecht

Ben je op doorreis en zoek je een goede parkeergelegenheid in de buurt van Utrecht centrum? Geen probleem, ook daar zijn voldoende mogelijkheden voor. Zo is op Parkopedia een overzicht te vinden van de parkeergelegenheden rondom Utrecht centraal met de bijbehorende tarieven. Daarnaast zijn de mogelijkheden en aantallen met betrekking tot elektrische oplaadpunten en parkeerplekken voor gehandicapten weergegeven. Als je zeker wilt zijn of je auto droog staat in een parkeergarage rondom Utrecht centraal kan je dat ook terugvinden op de website. Deze parkeerzones rondom Utrecht centraal zijn ook ideaal voor de winkelfanaten onder ons. Hoog Catharijne is om de hoek en je kan zo doorlopen de stad in!
Als je voor studie of werk naar Science park gaat zijn er ook diverse mogelijkheden. Zo kan je als bezoeker parkeren bij het UMC Utrecht voor een uurtarief van €1,80 (€0,30 per 10 minuten). Het maximumtarief per dag bedraagt €18,00. Tip: Raak je parkeerkaart niet kwijt, want dan betaal je het laatstgenoemde bedrag sowieso… De tarieven op andere universitaire ruimtes bedragen op doordeweekse dagen van 07:00 – 18:00 uur €0,90 per 30 minuten. Parkeren op zaterdagen, zondagen en feestdagen is gratis. Moet je snel een boek wegbrengen naar de bibliotheek? Dan heb je geluk. Het uitrijden binnen 30 minuten is gratis.

Gratis parkeren in Utrecht

Kaart met parkeerzones in Utrecht
Parkeerzones in Utrecht

In en rondom het centrum van Utrecht is gratis parkeren vrijwel onmogelijk. Toch zijn er tal van mogelijkheden op loopafstand van het centrum waar je wel gratis kan parkeren. De Veilinghavekade bijvoorbeeld. Deze groene zone ligt op 10 minuten loopafstand van Utrecht centraal. Onderstaand zijn alle groene zones (gratis parkeren) weergegeven rondom Utrecht. Als je de kaart beter wilt bekijken is deze terug te vinden op de website van de smart parking app seety.

Parkmobile in Utrecht

Kaart met parkeer tarieven utrecht
Parkeerkosten Utrecht

Als je er zeker van wilt zijn of er genoeg parkeerplekken zijn in het centrum van Utrecht is Parkmobile de ideale oplossing. Met behulp van de app vind je parkeerplekken via de GPS of zoekfunctie. Bij het vinden van een parkeerplek navigeert de app je naar de gewenste bestemming. Als je aangekomen bent voer je het kentekenbewijs in en start je de parkeeractie. Na een geslaagde dag winkelen in Utrecht dien je alleen op stop te drukken en je kan door rijden naar de volgende bestemming. De factuur wordt aan het eind van de maand doorgestuurd door Parkmobile. Het grote voordeel: je betaalt de parkeerkosten per minuut!

P+R parkeren in Utrecht

Kaart met park en ride locaties utrecht
Park and ride locaties Utrecht

Een goedkoop alternatief om te parkeren voor bezoekers in Utrecht is Parkeren + Reizen (P+R). Deze parkeerterreinen zijn gelegen net aan de rand van de Utrechtse buitenwijken. Dankzij de goede verbinding tussen deze parkeerterreinen en de stad Utrecht ben je relatief snel en voordelig in de Domstad. Op deze locaties kan je de auto kwijt voor €6 per 24 uur. Bij het betalen van de €6 euro krijg je een combikaartje waarmee je kan afreizen met de sneltram of bus naar het centrum van Utrecht. Het is belangrijk om deze te bewaren, want deze heb je ook nodig voor de terugreis naar het parkeerterrein.

P+R parkeerplekken waar je de auto kan parkeren:
– P+R Science Park: 500 parkeerplaatsen
– P+R Westraven: 1385 parkeerplaatsen
– P+R Papendorp: 750 parkeerplaatsen
– P+R Berlijnplein: 620 parkeerplaatsen

Handig om te weten: als je door middel van P+R naar de stad afreist is kan je de OV-fiets gebruiken om je snel door de stad te bewegen. Zo kan je veel van de stad zien en meer te weten komen over de historie van de Dom en de grachten.

De stad Utrecht verkennen

Staat er binnenkort een dagje Utrecht op het programma maar weet jij nog niet precies hoe je invulling wilt geven aan deze dag? Laat ons je helpen! Een wandeling of rondleiding? Deze kunnen ook makkelijk gecombineerd worden met een rondvaart door de Utrechtse grachten. Onze experts hebben de leukste en gezelligste routes uitgezet voor jou en je gezelschap. Neem contact op en laat je inspireren en informeren!

Anna-Maria is jouw Utrecht Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan derest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Utrecht en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief