Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

We hebben de allerbeste gidsen van Utrecht en omstreken! Mag ik u even voorstellen aan Eef?

Dit is Eef… 
Ze deelt haar liefde voor Utrecht met ons…Daarom al haar Utrechtse favorieten op een rij. Geniet ervan en laat ons weten hoe het was.
Puur* Utrecht gevoel
Dat had ik gisteren. Ik stond aan de voet van de Dom terwijl de Willibrord processie voorbij kwam. Omringd door dampende wierook en drommen mensen. Het gaf me echt het gevoel hoe Utrecht eruit moet hebben gezien in de middeleeuwen. Op dat moment gingen de Domklokken luiden…en dan niet de gewone klokken. Nee, de hele diepe galm van de Johannes Baptist dreunde.
Dat was voor mij een magisch Utrecht gevoel.
Favoriet terras.
Ik heb een zwak voor het Ledig Erf. Kom daar al jaren… maar mijn favoriet is terras van De Zaak. Verzamelplaats voor jong, talentvol Utrecht op het stadhuisplein, de Ganzenmarkt. Ik kan daar graag mijmeren met uitzicht op het stadhuis. Mijn gedachten gaan daar graag op hol; ik zie zeventiende-eeuwse patriciërs oversteken en al wandelend beslissingen nemen.  Mensen kijken daar al eeuwen naar mensen.
Ps. Het terras van Fort aan de klop is ook geweldig… maar is mijn geheim… niet verder vertellen dus!
Wat is je Utrecht op zondag- gevoel?
Een keer per maand houdt een vriendin van mij een knus vegetarisch-biologisch brunchcafé in hotel Strowis. Ik wandel er naar toe door een stille stad en bewonder de mooie plataanbomen bij de Sint Janskerk. En bedenk me hoe de kanunniken hier vroeger liepen toen dit deel van Utrecht nog verboden gebied was voor ongelovigen. En ga me dan tegoed doen aan croissants.
Welke Utrechtse dame of heer zou je willen ontmoeten?
Ze hoeft niet per se nu te leven? Dan kies ik voor Anna Maria van Schurman. Eerste vrouw in Europa die studeerde aan een universiteit, dichteres en kunstenares. Ik ben gefascineerd door haar en zou graag willen aanzitten tijdens de lessen van de lessen die ze volgde bij hoogleraar Voetius. Wat voor vragen stelde ze? Of nog beter… samen actieplannen maken voor vrouwenemancipatie!
Beste restaurant
Er is in Wittevrouwen een restaurant met fantastisch eten, C’est Ça. Elke dag een nieuw menu, dagverse seizoensproducten, met liefde gemaakt. Een van de leukste initiatieven in Utrecht van de laatste tijd.
Winkel in Utrecht.
De Kanaalstraat in Lombok natuurlijk. Multi-cultureel shoppen. Ik kom hierna thuis met ontzettend veel lekkere dingen waar ik geen idee heb wat het is en wat ik ermee moet.
Favoriete zoenplek
Twijnstraat aan de werf…Super romantisch. Onder een mooie oude plataan.
 
Utrechts lied
Kyteman natuurlijk. Ons Utrechtse trots. Alles van hem is geweldig!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief