Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Hoe ontdek je een stad echt? Hier onze tips.

Hoeveel steden staan er nog op jouw lijst? En hoe pak je dat nu aan? Laat je je meeslepen met de stroom of borstcrawl je tegen de stroom in? Hier de Puur* manier om een nieuwe stad te ontdekken:

  • Huur een fiets. Geen zweterige volle OV. Lekker de wind in je haren en de stad voelen, proeven…beleven! Zo kom je onverwachts op een plek waar de stroom toeristen niet komt. Nóg spannender: verplaats je in iets dat past bij de stad. Een Berlijnse Trabant of zoef door Rotterdam op een segway.
  • Boek een goede gids die het snapt en verliefd is op de plek… Dus niet iemand die een paar boekjes heeft gelezen en vergeten is zijn kunstgebit in te doen. Nee, ik heb het over iemand die je de stad laat begrijpen. Hoe men leeft en lief heeft. En dat allemaal propt in één wandeling zodat je dagen zwerven en zoeken bespaart. De beste gidsen zijn van ons natuurlijk! Boek hier.
  • Neem de tijd. Niets hoeft, alles mag. Beter een deel van de stad goed zien dan alles oppervlakkig.
  • Gooi de ‘I love (naam stad)’-boekjes weg. Vraag het op straat aan de locals! Tijden vervliegen…wat tijdens het schrijven van een stadsgids hip en happening is kan nu allang weer uit zijn. Sites met tips uit 2009 tellen ook niet. Dat restaurant heeft allang een andere kok …
  • Loop over de markt, dan pas zie je het echte volk. Wat eet men en hoe ruikt alles? Hier alle markten van Nederland op een rij.
  • Varen! Kan natuurlijk alleen in een stad met water. Mag ik je helpen met de leukste borrelboot, sloep vol vrienden of een varend diner? Kabbel lekker op het water. Eet, drink, geniet . Als je wilt kan ik je ook helpen met een spannende speurtocht door de grachten van Amsterdam of Utrecht! Zelf aan het stuur kan ook fluisterbootjes in 020 een idee?
  • Surfen van bank naar bank. Couchsurfen is erg avontuurlijk. Kan goed uitpakken. Ook niet. Maar wel een manier om de manier van leven in een nieuwe stad te leren kennen.
  • Wordt verliefd… de beste manier om een stad, land en taal te leren. Gewoon blijven hangen aan een mooi Maastrichtenaar of een swingende schone uit Rio.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief