Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Zomertips Utrecht van eventexpert Mathilde

Leestijd: 3-5 minuten, geschreven door Mathilde Hoekman

Hartje zomer in Utrecht. Heerlijke tijd.

Mijn naam is Mathilde en ik werk pal aan de Oudegracht in Utrecht met uitzicht op de middeleeuwse stad. Graag deel ik deel hier speciaal voor jou mijn zomertips uit Utrecht én ik geef bonus tips over mijn hometown in Friesland. De plek waar mijn ouderlijk huis staat … Woudsend. Ken je dat?

Geniet van mijn tips. Er is zoveel te doen. Nu alleen nog tijd vrijmaken, maar dan moet je dat wel doen.

Amelisweerd
Hier in Utrecht heb je Amelisweerd, een heel mooi stukje natuur waar je heerlijk kan wandelen, varen, kanoën of lekker in het park kan zitten met een drankje of goede picknick. Er zit ook wel wat gezellige horeca bij, Theehuis Rhijnauwen is wel mijn favoriet.

Horeca toppers
Lunch en ontbijt plekken aan de gracht in Utrecht is er zat. Wat ook echt heel fijn is: huur een fiets en eet je broodje lekker op aan de rand van de stad met uitzicht op de Singel. Eethuis Vers heeft een goddelijke hamburger en de vegetarische happen van Keek aan de gracht zijn ook erg goed. Voor een middagje op het terras ga ik graag naar De Ping Pong Club! Dit is één van de grootste terrassen van Nederland en ze hebben veel leuke spellen.

Kano tijd
Utrecht vanaf een kano geeft je een oer gevoel. Op eigen kracht peddel je rond de hele oude stad en vanaf de gracht lijken de stadspaleizen nóg groter en indrukwekkender. Kanovaren laat je ook Utrecht op haar best zien omdat je op ooghoogte vent met de werfkelders en de bewoners.

Woudsend
Daarnaast ben ik grotendeels opgegroeid in Friesland (ik ben een echte nep-Fries haha), en ben ik vaak nog in het weekend te vinden bij mijn ‘ouderlijk’ huis wat in Woudsend staat. Woudsend is een echt watersportdorp en maakt deel uit van de Elfstedenroute! Het bestaat uit heel veel steegjes en kleine straatjes. Zeilers kunnen hun hart luchten omdat het tussen twee meren in ligt en vanuit daar al varend zo bij andere leuke plaatsjes komt.

Fijne horeca plekjes
Bij restaurant de Watersport of Omke Jan (wellicht bij sommigen al bekend vanwege de inrichting en het ontwerp door Piet Hein Eek) kan je heerlijk op het terras vertoeven met een speciaalbiertje en zelfgemaakte specialiteiten. 

Elfstegentocht
Extra leuk: in Woudsend zelf kan je (gratis!) de Elfstegentocht volgen, en zijn er in de zomer ook wel boerenmarkten en kunst exposities. Daarbij heb je de Houtzaagmolen waar je af en toe binnen kan kijken, en Molen het Lam waarbij een klein winkeltje zit en je eigen meel, bloem en andere dingetjes kan kopen.

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief