Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

10 tips voor een fantastische klantendag of relatiedag

Klantendag

Het organiseren van een klantendag of relatiedag is net als het organiseren van een feestje: je wil dat iedereen het naar z’n zin heeft, lekker eet, goede gesprekken voert en aan het einde van de dag tevreden naar huis gaat. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet alleen een goede indruk maakt, maar een onuitwisbare? Hier zijn 10 tips om jouw klantendag naar the next level te tillen.

Leestijd: 6 minuten

1. Kies een locatie die niemand verwacht

Je zou natuurlijk voor een standaard zaaltje kunnen gaan, maar waarom niet iets verrassends? Denk aan een oud fort, een strandtent of zelfs een partyboot! Bij Puur* hebben de meest unieke locaties in aanbod om die wow-factor te creëren. En eerlijk, je wil toch niet dat je klanten zich gaan vervelen met het uitzicht op een grijze muur?

2. Maak het persoonlijk

Laat je klanten weten dat ze speciaal voor je zijn. Gepersonaliseerde welkomstbordjes, goodiebags met hun naam erop of  zelfs een persoonlijke video-boodschap. Klein gebaar, grote impact! Als je een beetje origineel wil doen, kun je de dag beginnen met een kleine quiz over je gasten. Kijken of je je klanten écht kent.

3. Speel de creativiteit troef

Geen relatiedag of klantendag zonder wat vermaak! Kies iets wat past bij je gasten en je bedrijf, maar zorg wel dat het memorabel is. Denk aan een Pubquiz, een Ranking the Company of zelfs een kookworkshop. Bij Puur* kun je een hele reeks activiteiten kiezen die jouw dag net dat beetje extra geven.

4. Verwen ze met eten (en drinken, natuurlijk)

Geen feest zonder lekker eten! En nee, ik heb het niet over een saaie sandwich. Ga voor live-cooking stations, foodtrucks of een cocktailbar waar je gasten zelf hun drankje kunnen shaken. Glimlach gegarandeerd! En ja, Puur* heeft dat allemaal onder de duim.

5. Zorg voor netwerkmomenten

Een klantendag is ook dé gelegenheid om je klanten met elkaar te laten connecten. Plan voldoende pauzes en gezellige borrelmomenten in zodat ze even kunnen ontspannen en netwerken. Vergeet niet om die momenten te pakken om echt het gesprek aan te gaan.

6. Geef ze iets om over na te praten

Je wil natuurlijk niet dat ze na afloop alleen nog maar weten hoe lekker het eten was (alhoewel, dat geen slecht teken is). Zorg voor een uniek element in het programma, zoals een inspirerende spreker, een verrassende act of een spectaculaire afsluiting met vuurwerk. En geeft ze vooral iets om over te praten, zoals een pakkend thema of bijzondere aankleding.

7. Laat het bedrijf zien, maar maak geen sales-pitch

Het is een klantendag, geen verkoopdag. Natuurlijk wil je laten zien hoe geweldig je bedrijf is, maar focus op de ervaring, niet op de producten. Subtiele branding is de sleutel. Denk aan brandend goodies of een mooie presentatie van wat je in huis hebt, zonder dat het een infomercial wordt.

8. Vraag om feedback

Jep, ook na zo’n leuke dag is het slim om te vragen wat je klanten ervan vonden. Misschien ben je zelf wel supertrots op dat optreden van die goochelaar, maar vonden je klanten de netwerkborrel veel leuker. Feedback is goud voor de volgende keer.

9. Vergeet de follow-up niet

Een goede relatiedag of klantendag eindigt niet als de laatste gast naar huis gaat. Stuur een bedankmailtje, deel foto’s van het event of zelfs een aftermovie. Zo blijven de herinneringen nog even hangen en krijgen ze dat warme gevoel van waardering nogmaals te pakken.

10. Ontspan en geniet zelf ook!

Dit klinkt misschien als een inkopper, maar veel organisatoren vergeten om zelf ook te genieten. Je hebt alles in de puntjes geregeld, dus pak ook die borrel, geniet van het entertainment en wees de charmante gastheer of gastvrouw die je bent!

Maak het onvergetelijk met Puur*! 

Wil je dat je volgende klantendag écht een hit wordt? Bij Puur* weten we precies hoe we dat moeten aanpakken. Van unieke locaties en creatieve workshops tot catering die je gasten nog lang zal bijblijven. Maak van jouw volgende klantendag gegarandeerd een succes!

Jesse is jouw expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op alle steden– dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Utrecht en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief