Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Sterrenwacht Sonnenborgh

Geniet van de sterren en zoek je eigen sterrenbeeld!
Sterrenwacht Sonnenborgh
Sterrenwacht Sonnenborgh
Sterrenwacht Sonnenborgh

Sterrenwacht en museum Sonnenborgh

Voel de magie van het verleden en de oneindigheid van het heelal bij Sonnenborgh – museum & sterrenwacht, gelegen op een eeuwenoud bolwerk in het hart van Utrecht. De sterrenwacht, gebouwd in 1853, verwelkomt bezoekers van alle leeftijden voor een boeiende ontdekkingsreis.

Naast het verkennen van het gebouw en het 1552-daterende bolwerk, biedt Sonnenborgh een unieke ervaring met het waarnemen door de telescopen van de sterrenwacht. Laat je verwonderen door de schoonheid van de sterrenhemel terwijl je zelf door de lens gluurt.

Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van Utrecht door de verschillende zalen te verkennen en ontdek de oorsprong van de Utrechtse tijd. Een bijzonder hoogtepunt is de bibliotheek, waar je in de sporen van de tijd kunt bladeren en de kennis van eeuwen kunt absorberen.

En als de avond valt, laat je betoveren door de sterren boven Utrecht in Sterrenwacht en museum Sonnenborgh en zoek jouw eigen sterrenbeeld aan de hemel. Sonnenborgh – waar het verleden en het universum samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. Na de zonsondergang transformeert Sonnenborgh in een betoverende plek waar het verleden naadloos overgaat in het universum. Wandel over het historische bolwerk en bewonder de fonkelende sterren die de nachtelijke hemel boven Utrecht sieren. Neem een moment om stil te staan bij de eeuwenoude geschiedenis van dit unieke observatorium.

Optioneel

Optioneel bieden wij een verrijkende ervaring met een rondleiding door Sterrenwacht en museum Sonnenborgh met een professionele gids. Ontdek de geheimen van het heelal en de rijke geschiedenis van Sonnenborgh in detail terwijl onze deskundige gids je meeneemt door de fascinerende zalen en ruimtes. Leer meer over de intrigerende verhalen achter de telescoopobservaties en krijg inzicht in de betekenis van de sterrenhemel door de eeuwen heen.

Sidebar

Informatie Like!

  • Prijs en details
  • vanaf 15 personen
  • 01:00 uur
  • vanaf 7,00 p.p. excl. btw
  • Entree Sterrenwacht Sonnenborgh

Beoordeling van onze klanten

Bekijk Museumkwartier Wandeling
vanaf €14,50 p.p. excl BTW

Museumkwartier Wandeling

Ontdek de prachtige buurt achter de binnenstad
Bekijk Museumkwartier Wandeling
Bekijk Domtoren Beklimmen
vanaf €22,50 p.p. excl BTW

Domtoren Beklimmen

Klim naar de top van Utrecht
Bekijk Domtoren Beklimmen
Bekijk Spoorwegmuseum
vanaf €22,50 p.p. excl BTW

Spoorwegmuseum

Stap in de wereld van de spoorwegen
Bekijk Spoorwegmuseum