Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Leukste cafés in Utrecht

Utrecht is een studentenstad. En waar je veel studenten hebt, heb je natuurlijk ook fantastische cafeetjes en plekken om uit te gaan. Waar vind je de leukste cafés van de Domstad? We zetten het speciaal voor jou op een rij zodat je bezoek aan Utrecht extra leuk gaat worden. Een kroegentocht of een gezellige borrel in Utrecht gaat zo extra speciaal worden. Kwaliteit en gezelligheid. Dat is belangrijk. Utrecht zelf is leuk genoeg maar je hebt een Utrecht expert nodig om je dag of avond in Utrecht extra leuk te maken. Daar zijn wij voor. Ik geef je hier een lijst van mijn favoriete plekjes waar je lekker wat kunt drinken met een fijne borrelhap erbij. Komen ze aan! Zet ze in je favorieten café lijst van Utrecht.

Waar ben je naar op zoek? Welk café is echt een aanrader in Utrecht? Van de echte bruine kroeg tot de hippe tent, Utrecht heeft het allemaal. Maar wat zijn nou echt de must sees? Wij hebben voor jou uitgezocht welke cafés in Utrecht je echt niet mag missen.

Café/ Stadskasteel Oudaen

Fantastische plek met een eigen bierbrouwerij in een prachtig stadskasteel. Meer Utrechts ga je het niet krijgen. Dit Utrechtse Stadskasteel werd rond het jaar 1280 gebouwd in opdracht van de familie Zoudenbalch. Pal aan de Oudegracht. Een eeuw later werd het kasteel overgenomen door de familie Houdaen, aan deze familie heeft het dit café en stadskasteel haar naam te danken. Echt een begrip. Mooie plek en zelf een fijn terrasje aan de gracht waar je lekkere dingen kunst bestellen.

Je voelt de sfeer en je voelt het verleden. Ooit bejaardentehuis voor de arme stadsbewoners. Een veilige plek in de oorlog tegen de Spanjaarden, waarbij Stadskasteel Oudean weerstand bood tegen aanvallen van de Spanjaarden in de tachtigjarige oorlog. Ook werden er genoeg studentenfeesten gehouden toen het nog even in bezit is geweest van studentenvereniging Veritas. Nu is het voor iedereen mogelijk om een heerlijk biertje te drinken. Echt heel lekker want zelf gebrouwen. Aanrader ook voor niet bierdrinkers. Dit Utrechtse café er eentje die je niet kunt missen.

Café Luc. Utrecht

Ideaal als je net aankomt in Utrecht vanuit de trein of bus. Eten en drinken en vooral gezelligheid. Geïnspireerd op cafeetjes in Parijs en Amerikaanse diners. Het beste van de twee werelden en het beste voor jou en je gasten of vrienden. Als het gaat om sfeer is restaurant en café Luc. een topper. Centraal gelegen op loopafstand van Utrecht Centraal is dit een parel die je niet wilt missen. Liever een eigen plek? Private dining of een goede borrel samen kan in de aparte ruimte en daarna hoeft niemand de Bob te zijn want je loopt zo het station in en bent veilig en snel weer thuis. Proost!

Belgisch biercafé Olivier

Deze plek is echt wauw! Wanneer maak je deze sfeer en deze kwaliteit mee? Dit biercafé in Utrecht is fantastisch lekker en smakelijk. Ken je het al? Als je er ooit in Utrecht bent geweest zal je dit niet zo snel meer vergeten. Maar weinig Utrechters die er nog nooit zijn geweest en alleen al daarom kan dit café niet ontbreken op deze lijst. Een café in een kerk! Is dat niet hemels? In de voormalige Utrechtse kerk Maria Minor zit dit geweldige Belgische biercafé Olivier. Het pand heeft in de 16e eeuw gediend als Schuilkerk voor de Rooms-Katholieken die hun kerk waren kwijtgeraakt. Aan de voorgevel zal je het misschien niet gelijk zien maar zodra je binnenstapt voel en zie je het gelijk. En hemel vol smakelijke bieren en andere lekkere drankjes. Het is ruimtelijk maar toch heel knus. De naam zegt het al, biercafé. Met ongeveer tachtig bieren op de tap is er keuze genoeg. Dus, opzoek naar het leukste biercafé van Utrecht? Dan weet je nu waar je zeker naar toe moet gaan. Zet hem op je ‘beste cafés van Utrecht’ lijst.

Café Hofman Utrecht

Ook zo’n favoriet. De plek en de sfeer is magisch. Café Hofman zit op één van de mooiste pleinen van de stad, het Janskerkhof. Een ruim café dat lekker veel op de tap heeft en een mooi terras voor de deur waar altijd wat aan de hand is. Leuke vaste gasten en vaak een cultureel programma. Utrecht tip; Elke zaterdag verandert dit plein in een oase van bloemen en planten. Naast het bloemenplein is dit plein ook je perfecte borrel locatie. Samen met een aantal andere cafés vult Café Hofman het Janskerkhof in Utrecht elke dag met gezelligheid. Plan je dag en geniet van een stad up komedie avond, livemuziek, literaire avonden en in de zomer heb je de hele dag zon. Met een heerlijke borrel en lunch kaart. Mijn persoonlijke favoriet; de Hofmanplank, zit je hier zeker goed! Weer zo’n café topper in Utrecht. Op je lijst dus. Een aanrader.

De Winkel van Sinkel

Dit café in Utrecht is een begrip. Pal aan de gracht, heerlijk terras en een ontzettende mooie plak. Een locatie waar je niet om heen kan als je door Utrecht loopt. De Winkel van Sinkel aan de Oudegracht is sinds begin 19e eeuw niet meer te missen in het straatbeeld. Ooit een beroemd warenhuis en nu een borrelpaleis met heel veel terrasplek en culturele avonden. De Winkel van Sinkel een horeca locatie die niet mag ontbreken op jouw lijstje. Met de prachtige klassieke uitstraling, hele mooie hoge plafonds en de mooie akoestiek is het echt een parel in de stad. Als je heel veel proost hier ga je vanzelf het beroemde rijmpje opzeggen waar deze plek onvergetelijk mee is geworden. Ken je het?

Hippe cafés in Utrecht

Naast de echt authentieke cafés die al jaren een plaats innemen in de Utrechtse binnenstad, zijn het aantal hippe en trendy cafés ook overal te vinden. Vegetarische borrelplanken, speciaal bieren en mooie hippe hipstermensen die cin cinnen. Zo heb je bijvoorbeeld Bar Cava. Bar cava is gevestigd op de Ganzenmarkt bij het stadhuis van Utrecht. Voor tapas, wijn en natuurlijk cava ben je hier op de juiste plek. Ook heel lekker: hier vind je de beste Espresso Martini’s van Utrecht! Al eens geproefd? Een ander hip café is Jozef eten & drinken, Jozef is te vinden op de Mariaplaats. De Mariaplaats is ook echt een plein waar je op een zwoele zomeravond wil zitten. Perfecte plek om in Utrecht van café naar café te hoppen. Wat is Utrecht toch mooi en lekker!

Naast heerlijk borrelen is het natuurlijk ook hartstikke leuk om bijvoorbeeld een verjaardag of bedrijfsborrel te organiseren in een van de leuke cafés van Utrecht. Voor een verjaardag met het authentieke kroeggevoel kan je terecht bij café Joost. Dit café ligt centraal in het oude stadscentrum van Utrecht op een koprol afstand van de Domtoren en het Domplein. Plek zat en goede sfeer. Hier kun je terecht met een groep van 15-50 personen. Bestaat jouw groep uit 50-100 personen? Geen probleem, je kan dan terecht bij de grotere zus van café Joost. Op de Voorstraat nabij de Neude ligt café Josefien. Je moet dan natuurlijk wel genoeg vrienden en collega’s hebben. Maak die gastenlijst maar vast.

Naast cafés heeft Utrecht ook vele restaurants en top bezienswaardigheden. De stad Utrecht heeft veel te bieden. Aan leuke locaties om een workshop te organiseren of een spel te spelen geen gebrek. Vooraf de stad en alle mooie hotspots ontdekken? Dit kan middels een wandeling, een origineel spel of op de fiets. Wij helpen je graag met een op maat gemaakt programma.