Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Een dagje Spoorwegmuseum in Utrecht

Spoorwegmuseum

Als je dacht dat treinen saai waren, bereid je dan voor op een ervaring die je totaal van gedachten zal doen veranderen, Dit is geen stoffig oud museum met eindeloze rijen saaie vitrines – nee, het Spoorwegmuseum is een interactieve reis door de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen, verpakt in een avontuur dat jong en oud weet te boeien.

Leestijd: 5 minuten

Van station tot museum

Gevestigd in het voormalige Maliebaanstation, heeft het Spoorwegmuseum een historische charme die je meteen terugvoert naar vervlogen tijden. Zodra je door de poorten stapt, lijkt het alsof je een tijdmachine betreedt. Het prachtige stationsgebouw met zijn authentieke details zet de toon voor de rest van je bezoek. De geur van smeerolie en de aanblik van glanzende, historische locomotieven brengen zelfs de minst fanatieke treinliefhebber in extase.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spoorwegmuseum (@spoorwegmuseum)

Accepteer statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Meer dan alleen treinen

Je zou het misschien niet raden, maar natuurlijk draait het om treinen in het Spoorwegmuseum (da’s logisch, zou Johan Cruijff gezegd hebben), maar het is zóveel meer dan dat. Wat dacht je van een achtbaan in het donker? De ‘Dark Ride’, ook wel bekend als de ‘Stalen Monsters’, is een spectaculaire rit waarin je oog in oog komt te staan met de machtige stoomlocomotieven van weleer. Voor de kleintjes is er de ‘Vuurproef’, een interactieve show die je meeneemt op een reis door de geschiedenis van de spoorwegen.

En, ja, mocht je een fan zijn van modeltreinen (ik oordeel niet), dan kun je je hart ophalen in de modeltreinenzaal. Hier kun je stiekem dromen van je eigen perfect nagebouwde miniatuurlandschap.

Een beetje geschiedenis

Het Spoorwegmuseum heeft ook een serieuze kant. In de diverse tentoonstellingen kom je alles te weten over de ontwikkelingen van het spoor van ons kikkerlandje en daarbuiten. Van de eerste stoomlocomotief tot een hypermoderne hogesnelheidstrein – elke stap in de evolutie van het spoort wordt prachtig weergegeven. Je krijgt inzicht in hoe treinen hebben bijgedragen aan de industrialisatie, het verbinden van steden, en zelfs de mobilisatie tijdens oorlogen.

En natuurlijk mag de beroemde trein “De Arend”, de eerste stoomlocomotief van Nederland, niet ontbreken. Een iconisch stuk die elke treinfanaat in het echt moet hebben gezien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spoorwegmuseum (@spoorwegmuseum)

Accepteer statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Een dagje uit voor het hele gezin

Het spoorwegmuseum is perfect voor een dagje uit met het hele gezin. Er zijn genoeg attracties en activiteiten om iedereen bezig te houden, of je nu 5 of 85 bent. En laten we eerlijk zijn, wie kan de verleiding van een ritje op een historische trein weerstaan? De miniatuurtreinen, ritjes op de oude locomotieven en de uitgebreide speurtochten maken het ook een topdag voor de kids.

Een kleine tip van mij: vergeet niet om van tevoren je tickets online te bestellen om wachttijden te vermijden, handig toch?

Plan je bezoek

Als je van plan bent om het Spoorwegmuseum te bezoeken, combineer dit dan met andere leuke activiteiten in Utrecht. Misschien kun je een stadswandeling door de historische binnenstad, een spannende Citygame, Herken de Mol of een heerlijke Floating Dinner proberen? Wil je meer weten over andere leuke uitjes of hulp bij het plannen van je dag? Neem gerust contact op met ons bij Puur* Utrecht voor meer ideeën en complete arrangementen die we voor je kunnen verzorgen.

Jesse is jouw Utrecht expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op alle steden– dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Utrecht en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief