Utrecht expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Bekende Utrechters van toen en nu

Utrecht, de stad waar de Domtoren het uitzicht bepaalt en de grachten vol historie stromen. Maar deze stad heeft ook iets anders waar we trots op mogen zijn: haar indrukwekkende lijst aan bekende inwoners.  Van royalty en cabaretiers tot sporthelden en eigenwijze historici, Utrecht is een broedplaats voor allerlei soort talent. Laten we samen een kijkje nemen naar de meest legendarische Utrechters! 

Leestijd: 7 minuten

1. Belle van Zuylen – Feministe Avant la Lettre

Belle van Zuylen, geboren in 1740, was haar tijd ver vooruit. In een tijd waarin vrouwen weinig inspraak hadden, schreef zij scherpe, kritische stukken over de maatschappij. Haar feministische inzichten inspireren tot op de dag van vandaag.

2. Dick Bruna – de vader van Nijntje

Nijntje, dat schattige witte konijntje, is het geesteskind van Dick Bruna, een geboren Utrechter. Bruna’s minimalistische illustraties en eenvoudige verhalen hebben generaties kinderen betoverd, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Ondanks zijn internationale roem bleef Bruna zijn hele leven in Utrecht werken, waar hij elke dag op de fiets naar zijn atelier ging.

3. Wim Sonneveld – cabareticoon

Wim Sonneveld is een van de grootste cabaretiers die Nederland ooit gekend heeft. Met zijn iconische typetjes, zoals Willem Parel en zijn bijdrage aan theater en cabaret, wist hij menig Nederlander aan het lachen te krijgen. Geboren in Utrecht, blijft Sonneveld een symbool van de Nederlands theaterwereld.

4. Anton Geesink – Olympisch kampioen judo

Met een lengte van 1.98 meter domineerde Anton Geesink niet alleen de tatami, maar ook de Olympische Spelen. In 1964 werd hij de eerste niet-Japanner die een gouden medaille in het judo won. Zijn standbeeld in Utrecht is een eerbetoon aan zijn legendarische prestaties.

5. Herman van Veen

Herman van Veen, geboren in Utrecht, is een muzikaal wonder. Als zanger, componist en theatermaker heeft hij naam gemaakt. Van Veen is de geestelijk vader van Alfred Jodocus Kwak, een dappere eend die wereldwijd bekend is geworden door de gelijknamige tekenfilmserie. Hij heeft meer dan 175 albums op zijn naam staan en blijft een grote inspiratiebron voor vele generaties.

6. Maarten van Rossem – de eigenwijze historicus

Maarten van Rossem is niet zomaar een historicus; hij is een fenomeen op zich. Zijn droge humor en scherpe analyses maken hem een graag geziene gast op de Nederlandse televisie. Geboren in Utrecht, blijft van Rossem de geschiedenis tot leven brengen, altijd met een eigenzinnige twist.

7. Willem-Alexander der Nederlanden – de koning van nu

Onze huidige koning, Willem-Alexander, werd in in 1967 in Utrecht geboren. Alhoewel hij nu voornamelijk in Den Haag resideert, blijft Utrecht een bijzondere plek in zijn leven. Hij is getransformeerd van “prins pils” tot een serieuze vorst, altijd met een glimlach en een vleugje charme.

8. Carice van Houten

Nederlandse topactrice Carice van Houten, ook bekend van Game of Thrones als Melisandre, werd geboren in Leiderdorp, maar groeide op in Utrecht. Ze heeft zowel in binnen- als buitenland naam gemaakt door haar veelzijdige rollen. Haar scherpe acteertalent heeft haar succes gebracht, terwijl ze nog steeds de Hollandse nuchterheid behoudt.

9. Wesley Sneijder – voetballegende

Utrecht mag trots zijn op Wesley Sneijder, die niet alleen op het voetbalveld schitterde bij clubs als Ajax en Real Madrid, maar ook bij het Nederlands elftal. Met zijn 134 interlands is hij de meest ervaren Oranjespeler ooit. Sneijder blijft een icoon voor de stad en het Nederlandse voetbal.

Utereg m’n stadsie

Utrecht heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een toekomst vol talent. Van de koning in Den Haag tot voetballers op het internationale podium, van historici tot theatermakers, deze stad heeft overal haar stempel op gedrukt. Elke straat, gracht en hoekje ademt verhalen van deze bekende Utrechters. Wie weet, misschien loop je op een dag wel naast de volgende grote naam in de Domstad! Eén ding is zeker: Utrecht blijft altijd een bron van inspiratie, cultuur en trots.

Jesse is jouw Utrecht expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op alle steden– dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Utrecht en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief